Alt du har brug for at vide om permanent make-up

Forestil dig at vågne hver eneste dag og i al seriøsitet kunne sige: I woke up like this. Det lyder måske for godt til at være sandt. Men med permanent makeup er det muligt at få lavet alt fra buskede bryn, fyldige læber og den lækreste winged eyeliner, så du hver morgen vågner og ligner en, der allerede har brugt timer foran spejlet.

 

Der findes imidlertid forskellige metoder og teknikker til at opnå det ønskede look. Derfor er det altid en god idé at vende dine ønsker med din kosmetolog inden, så I sammen finder frem til den ideelle behandling til dig.

Eyebrows on fleek, hver eneste dag

For mange er en af de vigtigste ansigtsfeatures deres øjenbryn. Vores bryn er nemlig med til at indramme vores ansigt, og alt efter hvilken farve, form og fylde, de har, kan øjenbrynene være med til at udtrykke en bestemt personlighed eller identitet.

 

Når du får lavet permanente øjenbryn ved en professionel kosmetolog, finder I i samarbejde frem til den form og farve, der matcher din hud, din ansigtsform og dine ønsker. Lige nu er det moderne med store, mørke og pjuskede øjenbryn, og hos Art By Nikka bruges en bestemt metode og teknologi, der giver så flot og naturligt et resultat som muligt.

 

Teknikken kaldes for microblading og er kendetegnet ved, at pigmenteringen ligner faktiske hårstrå. Der er tale om en form for 3D-effekt, som giver illusionen af et naturligt, kraftfuldt bryn.

 

Der findes naturligvis også andre metoder, men for nu er microblading er en af de mest populære og anvendte teknikker blandt landets kosmetologer.

Hvad er permanent make-up?

Det er efterhånden en udbredt misforståelse, at permanent make-up er det samme som at blive tatoveret. Det er ikke tilfældet – og faktisk er ordet permanent også en smule misvisende.

 

For i modsætning til tatoveringer tilføres pigmentet til permanent make-up kun det yderste, tynde hudlag. Det giver farven en ‘levetid’ på 1-3 år, hvorimod tatoveringer med pigment i de dybe lag hud holder for evigt.

 

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt det er smertefuldt at få lavet permanent make-up, er svaret både relativt og individuelt. Som udgangspunkt påfører din kosmetolog en bedøvelsescreme på det område, der skal behandles, og du bør derfor ikke kunne mærke mere end et lille niv hist og her.

 

Selvom man kunne forestille sig, at ens øjenlåg og læber er mere sensitive end området omkring ens øjenbryn, bør der ikke være nogen nævneværdig forskel smertemæssigt pga. bedøvelsescremens effektivitet.