Normale skader som kan fikses af en fysioterapeut

Som alle, der har dyrket sport, kan bevidne, er skader en uheldig og ofte uundgåelig del af spillet. Men ikke alle skader er dog ens. Nogle, f.eks. en forstuvet ankel eller en overrevet muskel, kan behandles effektivt af en fysioterapeut. Ved hjælp af øvelser, massage og andre teknikker kan fysioterapeut Aarhus hjælpe med at reducere hævelsen, fremme helingen og forbedre bevægelsesomfanget. I mange tilfælde kan patienterne endda vende tilbage til deres tidligere aktivitetsniveau uden nogen langtidsvirkninger. Andre skader, f.eks. knoglebrud eller ledbåndsrevner, kan kræve en mere invasiv behandling, f.eks. operation. Men selv i disse tilfælde kan fysioterapi spille en vigtig rolle i genoptræningsprocessen. Ved at hjælpe patienterne med at genvinde styrke og fleksibilitet kan fysioterapeuterne hjælpe dem med at komme tilbage på spillepladsen så hurtigt og sikkert som muligt.

Rygsmerter

Rygsmerter er et almindeligt problem, som kan skyldes en række forskellige faktorer. Dårlig kropsholdning, gentagne bevægelser og skader er alle almindelige årsager til rygsmerter. I mange tilfælde er smerterne midlertidige og forsvinder med hvile og håndkøbsmedicin. Nogle mennesker oplever dog kroniske rygsmerter, der varer ved i måneder eller endda år. Denne type smerter kan være invaliderende og gøre det svært at udføre hverdagsaktiviteter. Hvis du oplever kroniske rygsmerter, er det vigtigt at opsøge en læge for at finde ud af, hvad der forårsager smerterne, og undersøge behandlingsmulighederne. Fysioterapi, massage og akupunktur er alle mulige behandlinger for rygsmerter. Kirurgi anbefales normalt kun som en sidste udvej. Med en korrekt diagnose og behandling kan de fleste mennesker med rygsmerter finde lindring og forbedre deres livskvalitet.

Smerter i knæet

Smerter i knæet kan være forårsaget af en række forskellige faktorer. Det kan være resultatet af en skade, f.eks. et fald eller et slag mod knæet. Det kan også være resultatet af overbelastning, f.eks. ved sport eller løb. Eller det kan være et resultat af aldersrelaterede ændringer, f.eks. gigt. Uanset årsagen kan smerter i knæet være invaliderende. Det kan gøre det svært at gå, gå op ad trapper eller endda stå i længere tid. Hvis du har smerter i knæet, er der flere ting, du kan gøre for at lindre ubehaget. Du kan tage smertestillende midler i håndkøb, f.eks. ibuprofen eller acetaminophen. Du kan anvende is på det berørte område i 15-20 minutter ad gangen. Og du kan undgå aktiviteter, der forværrer smerten. Hvis smerterne i knæet varer ved i mere end et par dage, er det dog vigtigt at gå til lægen, så en eventuel underliggende tilstand kan diagnosticeres og behandles. Ellers kan du risikere at få yderligere skader på leddet.

Skuldersmerter

Skuldersmerter er et almindeligt problem, der kan skyldes en række forskellige tilstande, herunder revner i rotatormanchetten, bursitis og impingement syndrom. Skulderen er et komplekst led, der består af knogler, muskler, ledbånd og sener, som alle kan være modtagelige for skader. Behandlingen af skuldersmerter afhænger af den underliggende årsag, men kan omfatte fysioterapi, is- eller varmebehandling og smertestillende medicin i håndkøb. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at foretage en operation for at udbedre skaden. Uanset årsagen kan skuldersmerter være en invaliderende tilstand, der reducerer livskvaliteten betydeligt.