Alle mænd bør overveje valg af smykkemetal

På trods af at det er populært for mænd at bære smykker i dag, er det de færreste mænd, der ved præcis, hvordan de skal style deres smykker. Et forkert smykkevalg kan ødelægge en mands udseende ved at være både prangende og upassende. Hvorimod et klogt valg giver dig kvalitetssmykker, der får dit outfit til at fremstå perfekt.

Det er vigtigt at vide lige præcis, hvad du er på udkig efter, når det kommer til herresmykker. Her bliver du gjort opmærksom på alt, hvad du behøver at vide i forhold til valg af smykkemetal.

Vælg dit foretrukne materiale

Den allerførste ting, du skal finde ud af, er, hvilket materiale der er dit foretrukne. Når alt kommer til alt, er det at matche dine smykkemetaller en lille, men signifikant detalje. At matche metallerne kan gøre hele udfaldet i forhold til, om du foretager det forkerte eller rigtige valg, når du skal købe smykker.

Men hvilke smykkemetaller findes der egentligt til mænd? Herunder kan du læse mere om de tre mest almindelige.

Guld

Guld er den selvsikre mands valg. Dette metal oser af overflod, men kan hurtigt komme til at se forkert og prangende ud. Vælger du guld som dit smykkemetal, bør du holde det på et minimum, medmindre du har en stil, hvor du ønsker at gå i store, tykke og solide guldkæder.

Dette metal er ideelt til mindre og ikke særlig iøjnefaldende smykker såsom vielsesringe og manchetknapper. Guld fungerer dog også godt til ure – især når det kombineres med stål eller sølv, hvilket giver det lidt mere kant.

Sterlingsølv

Sterlingsølv er et klassisk og alsidigt metal, der er elsket af mange mænd. Dets muligheder og undervurderede natur gør det til en valgmulighed for de mænd, der ønsker at tilføje et raffineret smykke til deres outfit.

Når det er sagt, betyder det ikke, at du skal fylde dit outfit med smykker. Det kan stadig se for meget ud, hvis du bærer for mange herresmykker. En god tommelfingerregel er, at du ikke må have mere end to smykker på hvert håndled (inklusiv dit ur), ikke mere end tre stykker på hver arm (inklusiv ringe) og ikke mere end fem smykker i alt.

Platin

Platin er et ædelmetal, som mange mænd først bliver opmærksomme på, når de overvejer at købe en forlovelsesring. Når det gælder platin, så er dette smykkemetal en kombination af det luksuriøse og iøjnefaldende metal guld og sølvmetallets holdbarhed samt sofistikerede udtryk.

Smykker, der er fremstillet af platin, har en højere pris end mange andre smykker. Derfor finder du oftest vielsesringe og ure i platin. Der er ikke rigtig nogen ulempe ved herresmykker, der er fremstillet af platin udover, at de kan være en anelse for skinnende til nogen menneskers smag.

Gode alternative smykkematerialer

Hvis du ikke ønsker smykker i de allerede nævnte metaller, er det værd at overveje andre smykkematerialer som for eksempel læder, rustfrit stål, perler og så videre. Det vigtigste er, at du finder smykker, der passer til din personlige stil og dit budget.